top of page

EMF Cyprus

ΨΑΞΕ- ΜΑΘΕ- ΔΙΑΒΑΣΕ

Η άγνοια και η παραπληροφόρηση είναι ο σύμμαχος τους. Μην τους κάνεις την χάρη. Αρκετά θυματοποιηθήκαμε σαν λαός για την άγνοια και τις παραλείψεις των αρμόδιων. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τον μέλλον τους!

Τα Ψέματα.: Welcome
pawel-czerwinski-3DT_d9ttbv0-unsplash.jp

Ψέματα

και

Παραπληροφόρηση

Ενημερωθείτε σωστά

Τα ψέματα

1.

Ο WHO κατηγοριοποιεί τα κινητά και όχι τα ηλεκτρομαγνητικά του κινητού ως δυνητικά καρκινογόνα. Ψέμα, γιατί ρητά κατηγοριοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά ραδιοσυχνοτήτων και όχι το κινητό ως πιθανό καρκινογόνο. Αρκετοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν. Διαβάστε προσεχτικά την ανακοίνωση του WHO.

“Lyon, France, May 31, 2011 ‐‐ The WHO/International Agency for Research on Cancer (IARC) has classified radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans (Group 2B), based on an increased risk for glioma, a malignant type of brain cancer1, associated with wireless phone use.”

3.

Τηρούμε τα όρια του ICNIRP προστατεύοντας τους πολίτες. Ψέμα, γιατί η συγκεκριμένη αρχή ICNIRP θεωρείται Сartel και δεν θα πρέπει να αποτελεί πλέον το αρμόδιο σώμα αφού φαίνεται να έχει προβλήματα αμεροληψίας, έχει πολύ στενή σχέση με την Βιομηχανία και αρκετοί ειδικοί στο χώρο τους θεωρούν μέρος της κρίσης και του προβλήματος. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την επιστημονική κοινότητα οπού με ειδική ανακοίνωση η μεγάλη πλειοψηφία των επιστημόνων την αποκληρώνει παντελώς(www.emfcall.org

5.

Το 5G θα είναι πιο λίγο επιβλαβές αφού η ισχύς του θα είναι χαμηλότερη. Ψέμα, γιατί και χαμηλότερη ισχύς από τις υφιστάμενες κεραίες, θα είναι επιπρόσθετο. Επίσης το 5G σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο θα απαιτεί τριπλασιασμό του αριθμού των κεραιών αλλά επίσης θα χρησιμοποιεί ψηλότερες συχνότητες οι οποίες έχουν περισσότερο απορροφητικές ιδιότητες στους οργανισμούς. Το σημαντικότερο προβλέπεται δραματική αύξηση της ηλεκτρομαγνητική παθητικής έκθεσης λόγω της εστιασμένης επιπρόσθετης ακτινοβολίας(ΜΙΜΟ/Milimiter Waves 3.5Ghz-100Ghz).  

7.

Η Διακήρυξη της Λευκωσίας 2017 αναφέρεται μόνο σε κινητά και Wifi. Ψέμα, γιατί αναφέρεται και στην υπάρχουσα νομοθεσία του EC 1999/519 που λέει ξεκάθαρα ότι η υπάρχουσα Νομοθεσία δεν λαμβάνει υπόψη την μακροχρόνια έκθεση και την πιθανή καρκινογένεση και σε νομοθετικό επίπεδο πρέπει να αναθεωρηθεί. Επίσης, αναφέρεται στην συχνότητα της Μη-ιονίζουσας 30 Κhz-300Ghz που παράγεται από όλες τις συσκευές δηλαδή και κεραίες κινητής όχι μόνο wifi και κινητά.

2.

Άλλες χώρες λέει έχουν μειώσει τα όρια επειδή δέχτηκαν πολιτικές πιέσεις από τον κόσμο και όχι επειδή υπάρχουν έρευνες. Ψέμα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες έρευνες όπως το Bioinitiave Report που θέτουν ξεκάθαρα πιο χαμηλά όρια και αναγνωρίζουν τους κινδύνους, 1,000,000 φορές σχεδόν πιο χαμηλά από τα δικά μας όρια. Επιστήμονες από το 2015 με βάση έρευνες ζητούν από το Π.Ο.Υ, τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών(Ο.Η.Ε) να πάρουν μέτρα αφού ο κόσμος μένει απροστάτευτος με το υφιστάμενο πλαίσιο.(www.emfscientist.org)

4.

6.

Έχει μελετηθεί το θέμα εκτενώς, υπάρχουν 30 χιλιάδες έρευνες αλλά δεν δείχνουν οτι υπάρχουν αρνητικές βιολογικές επιδράσεις χαμηλότερα από τα όρια ICNIRP μόνο 30-40 έρευνες δείχνουν αρνητικές επιπτώσεις λόγω του στατιστικού σφάλματος. Ψέμα, πέρα των 13,136 χιλιάδων αθροιστικών ερευνών σε αυτή την πλατφόρμα, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αρνητικές βιολογικές επιδράσεις πολύ πιο κάτω από τα υφιστάμενα όρια ICNIRP. Τα όρια ICNIRP μέχρι σήμερα αγνοούν την μακροχρόνια έκθεση, την πιθανή καρκινογένεση και τα μη-θερμικά φαινόμενα. 

Η ακτινοβολία του ήλιου είναι πιο επικίνδυνη από την ακτινοβολία των κεραιών και του κινητού. Ψέμα γιατί, πρώτο στο ήλιο και στο φως ο άνθρωπος έχει προσαρμοστεί εκατομμύρια χρόνια πριν καν την δημιουργία του, σε αντίθεση με τις τεχνητές πηγές ηλεκτρομαγνητισμού που έχουν εισέλθει έντονα τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερο, υπάρχει τεράστια διαφορά στην κυματοειδή μορφή τους, ο ήλιος λόγω του κοντού κύματος του δεν μπορεί να διαπεράσει τόνους από τσιμέντο ή να εισέλθει εις βάθος στο δέρμα και να αλληλεπιδράσει άμεσα με βασικά όργανα.

Σε αντίθεση, οι ραδιοσυχνότητες(κεραίες,wifi κτλ) λόγω του μακρύ κύματος μπορούν να διαπεράσουν τόνους από τσιμέντο πέρα ως πέρα και να διαπεράσουν κύτταρα, όργανα, εγκέφαλο, καρδία, νεφρά και να αλληλεπιδράσουν αρνητικά μέσο κυρίως του μηχανισμού των καναλιών ασβεστίου του κυττάρου (Voltage Gated Calcium Channels Ca 2+) . Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα αρνητικές βιολογικές επιδράσεις μέσο κυρίως της παραγωγής οξειδωτικού στρες και ελεύθερων ριζών στα κύτταρα που είναι η βάση πολλών ασθενειών. Σημαντικό επίσης να αναφερθεί ακόμη ότι η κεραία ακτινοβολίζει καθ όλη την διάρκεια της ημέρας 24/7 σε αντίθεση με τον ήλιο που είναι περιορισμένος κατά την διάρκεια της μέρας.

Αποδείξεις με επιστημονικές εκκλήσεις 

Ενημερώσου και συμμετείχε ενεργά για ενα καλύτερο αύριο

bottom of page