top of page

Μη-θερμικές επιδράσεις και μηχανισμοί αλληλεπίδρασης μεταξύ Ηλεκτρομαγνητικά ραδιοσυχνοτήτων(EMF/RF)

Παράρτημα: «Μη θερμικές επιδράσεις και μηχανισμοί αλληλεπίδρασης μεταξύ EMF/RF και ζωντανή ύλη: μια επιλεγμένη περίληψη » ICEMS, εκδόσεις. Guiliani, L. & Soffritti, Μ.: Ramazzini Institute, European J Ογκολογίας, Βιβλιοθήκη, Τομ. 5, 2010. (Επιλεγμένη περίληψη, συμπληρωμένη με πληροφορίες από το «Late» Μαθήματα από το έργο EEA Early Warnings, David Gee, EEA, 18 Φεβρουαρίου 2011)

Αυτή η μονογραφία από τη Διεθνή Επιτροπή Ηλεκτρομαγνητικών Ασφάλεια (ICEMS) που εκδόθηκε από τον Giuliani, από το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο για πρόληψη & ασφάλεια στην εργασία, και Soffritti, διευθυντής της Cesare Το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Μάλτονι, το Ινστιτούτο Ramazzini, στην Ιταλία, περιλαμβάνει 25 επιστημονικές εργασίες σε 400 σελίδες και συνοψίζει αποδεικτικά στοιχεία για τα μη θερμικές βιολογικές επιδράσεις του EMF. (Οι αναφορές σελίδας είναι αυτές που βρίσκονται στο μονογραφία).

Οι μη θερμικές επιδράσεις που ορίζονται σε αυτό είναι βιολογικοί μηχανισμοί που είναι δεν μπορεί να προκαλέσει αύξηση θερμοκρασίας υψηλότερη από 0,01 βαθμούς C (ζωντανός οργανισμός), 0,001 (κύτταρα) ή 0,0005 (υποκυτταρικό).

Συγκριτικά, οι ANSI, WHO, IEEE & ICNIRP θεωρούν ότι αυτά τα ανοίγματα κάτω από 0,05 βαθμούς C (0,4W / kg) είναι ασφαλείς για εργαζόμενους και εκθέσεις κάτω από 0,01 C (0,08 W / kg) είναι αμελητέα για το κοινό. Οποιαδήποτε βιολογική επίδραση κάτω από αυτά τα επίπεδα εξετάζεται από αυτά οργανώσεις που δεν έχουν βιολογική σημασία και να είναι αναστρέψιμες. (px1) Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με την έννοια των μη θερμικών επιδράσεων που, μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με την εστίαση και τη φύση της θερμοκρασίας συζητήθηκε. Ο Guiliani υποστηρίζει ότι καθώς η επιστημονική εστίαση μετατοπίζεται από το ανεξάρτητα σωματίδια ατομικής φυσικής στα εξαρτώμενα μόρια και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα της βιοφυσικής υπάρχει ανάγκη να δούμε τη θερμοκρασία ως χαρακτηριστικό του συστήματος και όχι των συστατικών του. (σελ1) Υπάρχουν μερικά βασικά ζητήματα στο επίκεντρο της διαμάχης EMF (και τα δύο ELF από ηλεκτροφόρα καλώδια κ.λπ. και το RF από κινητά τηλέφωνα κ.λπ.).

Αυτή η επιλεγμένη Περίληψη κατασκευάζεται γύρω από μερικά από αυτά τα κύρια θέματα, δηλαδή: • Επιστημονικά πρότυπα και EMF

• Βιολογική λογική και συνοχή;

• Εφέ χαμηλής δόσης και «παράθυρα ευαισθησίας»

• Η σημασία του χρονισμού για κάποια βιολογικά αποτελέσματα και πολιτική Ενέργειες

• Επαναληψιμότητα και συνέπεια των ερευνητικών αποτελεσμάτων

• Παιδιά: πιο ευαίσθητα στο EMF από τους ενήλικες;

• Επιδημιολογία καρκίνου

• Επιπτώσεις της βιολογίας στις τρέχουσες οδηγίες ασφάλειας και δοκιμές μεθόδους



SummaryGuilianifeb25th
.pdf
Download PDF • 109KB

Full Book - Non Thermal Effects and Mechanisms of Interaction Between EMF and Living Matter

Πώς οι Η/Μ ακτινοβολίες του 5G (και 3/4G) είναι βιολογικά βλαβερές αφού είναι μη ιονίζουσες και χρησιμοποιούνται σε μη θερμικώς βλαβερά επίπεδα ισχύος; Αυτό το ερώτημα αποτελεί το βασικό επιχείρημα των εταιρειών ασύρματης επικοινωνίας. Το στηρίζουν σε επιστήμονες που στην καλύτερη περίπτωση είναι ειδικοί μόνο στις ιονίζουσες Η/Μ ακτινοβολίες, και παριστάνουν τους ειδικούς και στις μη ιονίζουσες Η/Μ ακτινοβολίες. Φθάνουν δε μέχρι το σημείο να παραπληροφορούν τα κράτη ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί βιολογικών βλαβών από τις μη ιονίζουσες Η/Μ ακτινοβολίες, παρότι οι μηχανισμοί αυτοί έχουν ήδη δημοσιευθεί τουλάχιστον από το 2010. Το έτος αυτό, η οργάνωση Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια, εξέδωσε βιβλίο 70 επιστημόνων, με τίτλο Μη θερμικές επιδράσεις και μηχανισμοί αλληλεπίδρασης μεταξύ ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ζώσας ύλης. Οι κυριότεροι βιοχημικοί μηχανισμοί είναι οι ακόλουθοι: • Αντιστροφή της πολικότητας της στροφορμής (σπιν) των ηλεκτρονίων στα βιολογικά μόρια, και συνεπαγόμενη αύξηση των κυτταροτοξικών δραστικών μορφών οξυγόνου (π.χ. των καρκινογόνων ελεύθερων ριζών, που καταστρέφουν π.χ. το DNA). • Βλάβες στο DNA και τις πρωτεΐνες (καρκινογενέσεις, λευχαιμίες) • Πόλωση των μη ιονιζουσών Η/Μ ακτινοβολιών στα μόρια του νερού και μείωση του ιξώδους του • Αλλαγή της συνοχής των μορίων του νερού • Επίδραση επί πολικών μορίων και ηλεκτρονίων • Ακανόνιστη ενεργοποίηση των Διαύλων Ασβεστίου Πύλης εκ Διαφοράς Δυναμικού(VCCC+) (υπεύθυης για π.χ. τον παιδικό αυτισμό)



ICEMS_Monograph_2010
.pdf
Download PDF • 7.68MB

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

2.266 έρευνες The Lancet (ORSAA)

Oceania Radiofrequency Scientific Advisory Association(ORSAA) Στην επιστημονική συμβουλευτική ένωση ραδιοσυχνοτήτων της Ωκεανίας, μια ανεξάρτητη επιστημονική οργάνωση, οι εθελοντές επιστήμονες έχουν κ

bottom of page