top of page

Ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης. Μάθετε για τη σχέση μεταξύ ηλεκτρικής ενέργειας και μαγνητισμού, τα διαφορετικά μήκη κύματος στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και πώς μια αόρατη δύναμη προστατεύει ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Ντοκιμαντέρ - Generation Zapped: Video

Ο ηλεκτρομαγνητισμός και η ακτινοβολία. 

Generation Zapped

Generation Zapped διερευνά τους πιθανούς κινδύνους της παρατεταμένης έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες (RF) από την ασύρματη τεχνολογία, τις επιπτώσεις της στην υγεία και την ευημερία μας, καθώς και την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών μας.

 

Αυτό περιλαμβάνει συνδέσεις με τον καρκίνο του μαστού και του εγκεφάλου, τις συνδέσεις του με αυξημένη υπογονιμότητα και γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον αυτισμό και τη ΔΕΠΥ, σε πρόσφατα εντοπισμένες ασθένειες, όπως η ηλεκτρική υπερευαισθησία (EHS).

 

Όπως τα τσιγάρα και οι τοξικές χημικές ουσίες πριν από αυτό, η αναδυόμενη επιστήμη αποκαλύπτει τη σχετική πραγματικότητα ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές.

 

Συναντάμε τέσσερις ανθρώπους που αγωνίζονται με μια ποικιλία ασθενειών από την ασύρματη ακτινοβολία - έναν επιζώντα του καρκίνου του μαστού που είχε φέρει το κινητό του στο σουτιέν, έναν μακροχρόνιο χρήστη κινητού τηλεφώνου με καρκίνο του εγκεφάλου και ένα κατάλληλο, φαινομενικά υγιές ζευγάρι με νευρολογικές επιπτώσεις που τώρα αναγνωρίζεται ότι συνδέεται με ασύρματη ακτινοβολία μετάδοσης δεδομένων.

 

Επιστήμονες, ερευνητές υγείας, γιατροί και άλλοι ειδικοί τεκμηριώνουν τις σχέσεις και τις ανησυχίες σχετικά με αυτήν την τεχνολογία. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πηγαίνει σε μεγάλο βαθμό για να ασκήσει πίεση στο συνέδριο, να επηρεάσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και να αμφισβητήσει τα επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονται με την ασύρματη τεχνολογία σε πιθανούς κινδύνους για την υγεία, που θυμίζουν τους μολύβδους, τον αμίαντο και τις καπνοβιομηχανίες.

 

Αυτή η ταινία γεννήθηκε από μια προσωπική και βαθιά έρευνα από τον εκτελεστικό παραγωγό Peter Sullivan σχετικά με το γιατί οι δύο γιους του που μεγάλωσαν στην τεχνολογική πρωτεύουσα της Silicon Valley, Καλιφόρνια, έδειχναν ενδείξεις ότι ήταν στο φάσμα του αυτισμού. Ο Πέτρος έχει χρηματοδοτήσει μελέτες για να προσπαθήσει να ανακαλύψει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε ακτινοβολία χαμηλής συχνότητας, συμπεριλαμβανομένων των δικών του γιων.

 

Συνδύασε με τη βραβευμένη σκηνοθέτη Sabine El Gemayel, η οποία είναι μητέρα τριών εφήβων, η οποία ανησυχεί έντονα για τις επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στα παιδιά και τους νέους ενήλικες. Μαζί, ο Sullivan και ο El Gemayel δημιούργησαν το GENERATION ZAPPED ως ένα ντοκιμαντέρ κοινωνικής ευαισθητοποίησης που συνδυάζει προσωπικές ιστορίες από άλλους άμεσα επηρεαζόμενους, μαζί με συζητήσεις με γιατρούς, ερευνητές υγείας και άλλους ειδικούς που ανακαλύπτουν τα αυξανόμενα επιστημονικά στοιχεία.

 

Η ταινία περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες για την πολιτική στον τομέα της δημόσιας υγείας, οι οποίοι αγωνίζονται να αναθεωρήσουν μακρά ξεπερασμένες πολιτικές και κανονισμούς ασφαλείας. Η παραγωγή ZAPPED παρέχει ελπίδα - προτείνοντας απλές οδηγίες για το πώς να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας ενάντια σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους.

bottom of page